Oranje

Het is dan wel mijn lievelingskleur, maar zoveel oranje als ik nu om me heen zie doet bijna pijn aan de ogen. De oranje-gekte is losgebarsten, nu het nederlands elftal meedoet aan het WK. Straten waar je, als je er door heen rijdt, door de oranje vlaggetjes de bomen niet meer ziet. Facebook ontploft haast van alle grappige filmpjes en statements die met het voetbal, en zeker met ‘onze’ twee gewonnen wedstrijden te maken hebben. Mannen in huis die zich voor de wedstrijden van Nederland in het oranje t-shirt hijsen. Gelukkig geen juichpak of -pet te bekennen in ons huis ! Anders zou het me helemaal gaan duizelen…

Het is niet mijn sport, dat voetbal, maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik sinds het WK van start is gegaan, al heel wat wedstrijden heb gezien. Als de mannen kijken, kijk ik vanzelf mee. En natuurlijk kijk ik, geheel vrijwillig, naar ‘onze’ wedstrijden ! Gezellig samen op de bank, met oranje shirts en sjaaltjes, de vlag bij de hand en juichen bij elk doelpunt. Intussen communiceren we via Facebook met vrienden en familie over de wedstrijd, speculeren we over de uitslag, sluiten daar zelfs weddenschappen om een WK-burger op af en mopperen we op de scheidsrechter. In veel gezinnen zal het ook zo gaan, denk ik.

Na twee gewonnen wedstrijden weten we wat we moeten doen om een goede uitslag mede te bewerkstelligen. Als je bij ‘onze’ duels in de rust bitterballen bakt, en als ik tijdens die wedstrijden mijn nagels lak, in welke kleur is niet eens van belang, wint oranje geheid ! Voor de volgende wedstrijd staat dat bij ons dus zeker op het programma… *grinnik*

Ik vind het wel gezellig, die oranje-koorts. Verder dan dat bitterballen bakken en nagels lakken ga ik ook niet. Als ik daar de mannen mee blij kan maken, doe ik dat met alle liefde. Hun enthousiasme, dat gisteren na de wedstrijd spontaan ontaardde in een partijtje huiskamer-voetbal met een pluche voetbal, werkt aanstekelijk en zorgt voor veel plezier. Daar doe je het toch voor ?!

Dus hup oranje ! A.s. maandag gaan we gewoon winnen van Chili. Ik geef mijn nagels dan weer een nieuw kleurtje, bak een berg bitterballen in de rust en dan vallen die doelpunten vanzelf. Komt helemaal goed !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s