Nieuwe huisgenoten

Het is maar stil in huis, zo zonder huisdieren. Van kinds af aan aan dieren om me heen gewend, opgegroeid te midden van alle denkbare soorten dieren, vind ik een huis zonder echt helemaal niks. Toen onze oude dame, ons lieve poezenbeest, een aantal weken geleden ineens spoorloos verdween (we hebben haar niet meer teruggevonden en denken dat ze haar einde voelde naderen en toen, zoals katten vaak doen, een rustig plekje weg van huis heeft gezocht om te sterven), was ons huis ineens niet meer zoals het voorheen was. Leeg. Stil. Geen knuffelkat meer die naast je op de bank komt zitten. Geen miauw als je binnenkomt. Ik vond het vreselijk….

Toen ik via een lieve collega, die zelf een hond uit Roemenië had geadopteerd, bericht kreeg dat er daar ook katten waren die een baasje zochten, was de beslissing snel genomen. We zouden niet voor kittens gaan, maar twee volwassen katten adopteren en een nieuw huis geven. Al snel kwam er een geschikte lieverd op ons pad. We hoefden niet lang na te denken, deze mocht bij ons komen. Het duurt nog even voor ze er is, want ze moet natuurlijk van ver komen, maar binnenkort zijn we een ‘nieuw’ poezenbeest rijker ! Super !

En nog leuker, er huppelt sinds afgelopen vrijdag al een kat rond bij ons ! Een kleine rode kater, 6 maanden oud en ook op zoek naar een fijn huis. Dezelfde collega bracht hem voor ons mee, toen ze haar tweede, ook liefdevol in haar gezin opgenomen hond ging ophalen. Het kwam als een verrassing dat hij er nú al is ! We moesten nog snel spulletjes aanschaffen, want de spullen van de vorige katten waren al oud en aan vervanging toe. Een kattenbak, mandje en katten-krabpaal-villa (want dat is het !) rijker waren we klaar voor deze ondeugd !

En dat is ie ! Een kat van 6 maanden is nog een kitten, en dat laat ie zien ook ! Hij dartelt door het huis, schrikt nog van alles, en kan miauwen als de beste. We hebben ‘m Sam gedoopt, en die naam past bij ‘m. Hij moet natuurlijk nog erg wennen, maar hij doet het prima. Eet en drinkt goed, gaat netjes op de bak (heel prettig !) en durft steeds dichterbij te komen. Het is een schattig beestje, hij wordt graag aangehaald en spint dan keihard, en we zijn allemaal dol op ‘m.

Nu nog wachten op het andere poezenbeest. En dan maar hopen dat die twee elkaar een beetje liggen…. Nou ja, onze vorige twee katten maakten af en toe flink ruzie maar uiteindelijk ging dat gewoon prima. Ik heb goede hoop dat dat nu ook het geval zal zijn. Heerlijk, straks weer twee katten in huis. Huisdieren horen gewoon bij ons. En mooi toch, dat we twee beestjes die op straat zijn gegooid weer een thuis kunnen geven ?!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s