Sam

Het is een schattig beestje, onze nieuwe aanwinst. Een kleuter met bijpassende ondeugd en onbeholpenheid. Eigenwijs als wat en druk zoals kleuters nu eenmaal kunnen zijn. Hij rent en springt, slaapt en kroelt, eet en doet-wat-ie-moet op de bak, praat de hele dag en weet heel goed wat ie wel en niet wil.

We kunnen ons al niet meer voorstellen dat ie er niet was. Hij hoort er al helemaal bij. Nieuwsgierig komt hij kijken als we thuis komen, of ’s ochtends naar beneden. Met een heel scala aan miauwtjes weet hij ons precies te vertellen wat ie wil. Eten, drinken, een knuffel, hij vraagt er gewoon zelf om. Grappig, zo’n pratende kat, dat kennen we helemaal niet. Dat kletsen gaat ook wel eens vervelen hoor, en dan is dat miauwen niet zo grappig meer. Maar met z’n ondeugende koppie laat ie iedereen meteen weer smelten en is het al weer goed.

Een jonge kat in huis betekent leven in de brouwerij. Dit is een speciaal beestje, want het is wel duidelijk dat ie een poosje voor zichzelf heeft moeten zorgen. Kom niet aan z’n eten, want dat vindt hij echt niet fijn. Ook voor vreemden is ie een beetje bang. Maar komt één van ons thuis, dan draait hij rondjes om je benen en zodra je gaat zitten, ploft ie op schoot, krult zich op en snort als een stationair draaiende motor. Gezellig !

Een beetje onbeholpen is ie wel. Soms rent ie hard op de bank af, om daar op te springen, maar springt dan net iets te vroeg. Plof ! Met z’n neus op het randje en de pootjes nog op de grond. Ouch…. Ook valt ie nog wel eens met een klap van de vensterbank, hoogtes en breedtes inschatten is niet zijn sterkste kan.Gelukkig komen katten altijd goed op hun pootjes terecht en herstelt ie zich snel. Wij liggen dan helemaal in een deuk natuurlijk. Ach gossie.

Talent heeft ie ook, en wel  voor voetbal. Samen met jongste speelt ie hele wedstrijden, hij maakt koddige hoge sprongen en vangt de bal ook echt. Met zijn achterpoten (het lijkt wel een konijn) maakt hij trapbewegingen. Enorm grappig om te zien. Zodra er een balletje tevoorschijn komt is hij er bij. Zo blijft ie wel lekker in beweging, want naar buiten mag hij nog niet. Daarvoor is hij nog te kort bij ons. Hij wil wel heel graag. Zodra de tussendeur opengaat, glipt hij er doorheen, in de hoop dat de achterdeur open staat. Tot nu toe heeft hij gelukkig altijd pech…

Het is een geweldige nieuwe huisgenoot. We missen ons oude poezenbeest nog steeds, hij is ook geen vervanging, maar maakt het gemis wel voor een groot deel goed. We zijn ook zo gewend aan huisdieren, we zouden niet zonder willen en kunnen. Sam is een echt maatje voor jongste, en een heerlijke kroelkat, die graag languit op je schoot ligt. We genieten enorm van hem. En ach, dat schoonmaken van de kattenbak hoort er gewoon bij.
En zeg nou zelf, het is toch ook een dotje, onze Sam ?!

SAM

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s