Smaak

Mijn liefste is echt de liefde van mijn leven, en we zijn ontzettend gelukkig samen. We houden van vrijwel dezelfde dingen. We denken op dezelfde manier, we hebben hetzelfde gevoel voor humor en hebben nooit ruzie. Er is eigenlijk maar één ding waarin we hopeloos verschillen, en dat is onze smaak.

Ik heb het dan niet over eten, want hij lust echt alles, net als ik. Ook qua kleding komt onze smaak aardig overeen. Maar als het gaat over de inrichting van het huis, dan is het verschil levensgroot. Nu het Kerstmis wordt, en we het huis in kerstsferen gaan brengen, blijkt dat weer overduidelijk…..

Ik houd van ruimte. Van strakke lijnen, van lege vlakken en rustige, matchende kleuren. Geen tierelantijnen in huis. Wel mooie spullen, maar niet te veel of te vol. Gedimd licht. Veel natuurlijke materialen. De kerstboom hangt vol met houten, metalen en stoffen hangers, alles in bruin, wit en grijs. Eén stijl. Mijn liefste daarentegen houdt van druk en veel. Van felrood, kerstmannen, sneeuwpoppen en lawaai-dingen. Veel en felle lichtjes en, in mijn ogen, kitscherige spullen. Juist nu met Kerst botsen onze stijlen ontzettend.

Vorig jaar was dat geen enkel probleem. Toen woonden we nog niet samen en kon ik míjn huis helemaal in mijn eigen stijl decoreren. Nu is het óns huis. Bij het tevoorschijn halen van alle kerstspullen schreeuwden onze verschillende smaken ons tegemoet. Nou ja, de zijne schreeuwden het hardst, dat dan weer wel….. *grinnik*

Maar ach, eigenlijk was het dit jaar ook niet echt een probleem. Met consessies van ons beiden is ons huis helemaal in kerstsfeer. De boom helemaal in mijn stijl, het venster was voor hem. Daar prijken rode kerstmannen en lawaai-dingen. Samen hebben we ook een aantal nieuwe spullen gekocht, die we beiden erg mooi vinden. Gelukkig komen we geregeld qua smaak ook gewoon overeen.

Grappig, hoe je dan tóch zo kunt verschillen. En fijn, dat ook dat geen probleem hoeft te zijn. We zijn beiden happy met ons kersthuis. Tja, hij is niet voor niets mijn grote liefde natuurlijk…… ❤

kerst1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s