k. Weer aan het werk

Van de bedrijfsarts mocht ik pas in januari héél langzaam aan beginnen met werken. Maar dat duurde me toch net iets te lang. Daarom ben ik in december, net voor kerst, mét toestemming van diezelfde bedrijfsarts, alvast rustig aan begonnen. Af en toe een uurtje thuiswerken mocht. Hoe fijn was dat ! Alvast de mailbox opruimen bespaarde me bijvoorbeeld, nu ik weer wat meer mag werken, heel veel tijd.

Sinds afgelopen maandag werk ik tien uur per week, om mee te beginnen. Twee uur per dag, waarvan twee dagen op kantoor en drie thuis. Da’s niet echt heel handig, maar beter dan niets ! Het is zo fijn om weer gewoon naar kantoor te kunnen, en al mijn collega’s weer te zien en te spreken. Alsof ik in een warm bad stapte, zó hartelijk werd ik welkom geheten. Die eerste dag heb ik dan ook geen klap uitgevoerd, alleen maar met iedereen gekletst…..

Gisteren ging dat al een stuk beter, al waren er toen veel zaken te bespreken. De tijd die dat kost, gaat van de effectieve werktijd af. Gelukkig kan ik op de dagen dat ik thuis werk heel veel doen. Het moet allemaal weer even op de rit komen. Over twee weken word ik weer bij de bedrijfsarts verwacht en dan komen er in ieder geval uren, en hopelijk ook kantoordagen bij.

Het is hartverwarmend om te ervaren hoe goed mijn collega’s op me passen. Vijf minuten langer doorwerken ? Dat lukt me echt niet ! Ze sturen me gewoon naar huis ! Zó lief is dat. En stiekem is het nodig ook, want ik ga heel snel over mijn grenzen heen. Zij weten dat ook, en helpen me om het echt rustig op te gaan bouwen. Waar vind je nog zulke lieve collega’s ? Nou, ik héb ze !

Ook al gaat het me allemaal te langzaam, het is goed zoals het gaat. Ik merk dat ik na twee uurtjes werken toch wel heel erg moe ben. Thuis gaat alles tenslotte ook gewoon door en bij elkaar is het dan snel te veel. ’s Middags stort ik meestal even in. Een teken dat ik nog lang niet de oude ben. Ik geef er gewoon aan toe, luisteren naar mijn lichaam is iets wat ik, zeker de laatste tijd, wel heb geleerd.

Nog steeds ben ik extreem vermoeid. Dat zal nog even duren, en dat is lastig, maar niet erg. Ik heb enorm veel mazzel gehad dat alles zó goed is afgelopen. Het ongemak wat er bij komt kijken, neem ik graag voor lief. Ik ben in ieder geval weer lekker aan het werk, dus op de goede weg. Ik ben er weer !!

back

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s