Sauna

Er is bijna niets zo lekker als een dagje naar de sauna. Voor ons is dat het toppunt van verwennerij. Even alles van je af laten glijden, en alleen maar genieten van warmte, water, stilte, geuren, luieren, frisse lucht, ontspanning en lekker eten en drinken.

Een jaar of vijf geleden heb ik de weldaad van sauna’s ontdekt. Daarvoor leek het me maar niks, zo’n hele dag ‘in je blootje rondlopen en in de hitte zitten’. Nu is dat wel anders. Je kunt me echt altijd blij maken met een sauna-dagje. Vooral na een drukke of hectische periode is het echt een kadootje, als je een dagje helemaal niets hoeft behalve genieten en tot rust komen. Als herboren ga je dan ’s avonds weer naar huis.

Het is niet echt goedkoop. De entree is vaak al best prijzig, maar aan de andere kant kun je dan wel een hele dag genieten van, meestal, een grote diversiteit aan faciliteiten. Als je dan je handdoeken en dergelijke van thuis mee neemt en ook weer thuis gaat eten, is het goed te doen. Maar als je, net als wij, van zo’n dagje sauna een écht dagje uit maakt, dan moet je inderdaad aardig in de buidel tasten.

Ons dagje sauna, zoals we gisteren bijvoorbeeld hadden, begint namelijk altijd met koffie, en natuurlijk mét iets lekkers. Lunchtijd ? Dan een heerlijk broodje of salade bestellen ! Na elke sauna-ronde ontspannen we met een vers geperst sapje. Wordt het al wat later in de middag ? Dan genieten we van een wijntje, met wederom iets lekkers er bij. Dineren ? Doen we op zo’n dag niet thuis. In onze badjassen schuiven we aan voor een heerlijke culinaire ervaring. Na de laatste ronde nemen we nog zo’n verse vitaminenbom, of we sluiten af met koffie. Tja…. dáár loopt je rekening aardig van op….. En dan boeken we nog niet eens een massage of andere behandeling…..

Een dagje sauna is voor ons wel echt een bijzonder dagje uit. We doen het niet zo vaak, dus de keren dát we gaan, nemen we het er ook van. Dan kijken we niet op een drankje meer of minder, en nemen we waar we maar zin in hebben. Alleen al het feit dat we met z’n tweetjes een hele dag kunnen relaxen en genieten, maakt het speciaal. En op zo’n speciaal dagje uit beknibbelen we niet.

Natuurlijk zouden we best veel vaker zo’n sauna-dagje willen. Maar dan gaan we failliet. En het hoeft ook niet heel vaak. Dan gaat het speciale er af. Nu is het elke keer weer een feestje. Een kadootje dat we onszelf en elkaar gunnen, en waar we heel blij van worden. Eh…. wanneer mogen we weer ??

sauna

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s