k. Schóón !

Natuurlijk was ik erg blij na mijn geslaagde nieroperatie. Het kwaadaardige ‘ding’ wat er zat was in zijn geheel weggehaald. Ook bleken de snijvlakken volledig schoon te zijn. Een hele opluchting, en het gaf me erg veel rust. Een tijdje heb ik nog wel het ‘wat als….’-gevoel gehad. Wat als het terugkomt ? Maar ook dat was redelijk snel weg.

Tot een paar dagen geleden. Toen stond de afspraak voor de eerste CT-scan ná de operatie voor de deur. En dat was best een beetje spannend. Ik ben altijd positief, en ga er van uit dat het eens-en-nooit-meer was. Maar toch spookte het zo af en toe door mijn hoofd. Wat als er wéér wat zit ? Wat als het zich toch verspreid heeft ? Ik heb er niet wakker van gelegen, maar onbewust was ik er wel mee bezig.

Gisteren was het zover. Het maken van een CT-scan stelt niet zoveel voor, in die zin dat het pijnloos is en makkelijk gaat. Ik heb alleen wat last gehad van de contrastvloeistof, was erg dizzy en slaperig na het onderzoek, maar dat was met een extra dutje ’s middags en ’s avonds vroeg naar bed zo opgelost. Gelukkig duurde het wachten op de uitslag maar heel kort…..

Vanochtend was het uitslaggesprek met de uroloog. Mijn nieren zijn volledig schoon ! Joehoe ! Op de scan was duidelijk te zien dat ik een stuk nier mis (heel bijzonder om dat nu met eigen ogen te zien), maar verder zag het er allemaal gezond uit. Een pak van mijn hart. De klachten die ik nog heb zijn normaal, dus alles is in orde. Het ziet er zelfs zo goed uit dat ik pas over een half jaar weer terug hoef te komen ! Wat een opluchting !

Er zit alleen nog een bezoek aan de gynaecoloog aan te komen, want er is in één van de eierstokken een cyste gezien, maar dat zag er in principe onschuldig uit. In het verleden heb ik dit ook al eens gehad, dus daar maak ik me niet al te bezorgd over. Aan de andere kant, het is wel een cyste, en er zat in eerste instantie ook een cyste in mijn nier, dus het is zaak om die grondig te laten onderzoeken. Het zekere voor het onzekere nemen dus ! Maar dat komt gewoon helemaal goed !

Schóón ! We zijn zó blij en opgelucht ! Ik kan gewoon verder met het herstellen van de operatie. Geen behandelingen, geen gedoe, gewoon verder. Met álles ! Yes ! *doet rondedansje en springt gat in de lucht*

opluchting smiley

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s