Beetje jammer

Beetje jammer. Net nu het eigenlijk best heel goed ging, kwam toch de man met de hamer langs. Al dagen lang ben ik moe. Niet een beetje, en ook niet zoals ik altijd ben. Nee, ik ben allesomvattend, lamleggend en zeer frustrerend moe. De fibro slaat in alle hevigheid toe, en de vermoeidheid van de nieroperatie, én telkens terugkerende blaasontstekingen, komen daar nog eens bovenop. Het ging, zoals gezegd, best goed, maar nu heb ik het gevoel aardig terug bij af te zijn.

Beetje jammer. Net nu ik volgende week weer mijn volledig aantal uren zou gaan werken. Die sprong is best groot, want ik zou ineens twee uur per dag langer op kantoor zijn, maar het ging zo goed, dat dat moest kunnen. Vandaag heb ik, na een goed gesprek op kantoor, toch maar besloten dat dat ‘m niet gaat worden. Die laatste anderhalf uur (twee, inclusief een half uurtje pauze) ga ik ook gesplitst opbouwen. Dus vanaf maandag komt er geen anderhalf (twee) uur, maar drie kwartier bij. Het is even niet anders.

Beetje jammer. Ik merk dat ik graag wil dat alles weer gewoon normáál is. Als je nog niet volledig werkt, ben je nog gedeeltelijk ziek. En daar wil ik van af. Want ‘het’ is weg, en behalve mijn fibromyalgie en CVS ben ik gewoon ‘gezond’. Ik leg mijn eigen lat erg hoog en vind dat ik ‘gewoon’ moet kunnen werken. Het frustreert me dat dat nog niet lukt. Ik ga dan ook regelmatig over de grens. Gelukkig heb ik leidinggevenden en collega’s die erg goed op me passen, zodat ik mezelf niet voorbij loop. Die neiging heb ik heel sterk, ook al weet ik dat het daardoor niet sneller zal gaan. Juist niet !

Beetje jammer. Maar ik ga dus braaf verder met rustig aan doen. Mijn lijf zal me dankbaar zijn, want zoals ik me nu voel, zou ineens twee uur erbij volgende week ook niet lukken. En hoe lastig ik het het ook vind, het is wel beter zo. Niemand heeft er iets aan als ik straks uitval, omdat ik toch te snel ben gegaan, omdat mijn hoofd dat zo graag wil, en ondanks de waarschuwingen van mijn lijf. Best verstandig, al zeg ik het zelf…..

Maar het is wel een beetje jammer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s