Oud(er)

Vandaag wordt jongste 16 jaar. Het lijkt gisteren, dat hij nog maar een klein manneke was, dat aan de hand met me mee liep. Nu is hij bijna twee koppen groter dan ik, en heeft net zijn eindexamen achter te rug. De tijd vliegt razendsnel voorbij.

Hoewel ik me nog helemaal niet oud voel, en nog een ‘jonge’ moeder ben (oudste is tenslotte al bijna 24), realiseerde ik me vanochtend dat het nu wel heel erg hard gaat. Technisch ben ik al over de helft, dit jaar word ik immers 48. Een raar idee is dat. Want al voelt het lichamelijk soms alsof ik al ruim 80 ben, ik voel me eigenlijk veel jonger. En gedraag me daar ook regelmatig naar….. *grinnik*

Zouden al die kreten van nu dan echt waar zijn ? Is 50 het nieuwe 40 ? Of willen we dat alleen maar graag ? Ik heb geen enkel probleem met mijn leeftijd. Toen ik, al weer even geleden, 30 werd, vond ik dat nog wel een dingetje. Met 40 had ik totaal geen moeite en nu de 50 nadert, doet me dat helemaal niets. Je bent tenslotte zo jong als je je voelt. Toch ? En ik was sowieso al zo goed als helemaal grijs toen ik midden 20 was, dus dat is al helemaal geen issue.

Soms voel ik me echt stokoud. Met een tiener en twee jong-volwassenen in huis voel je je dat al snel, zeker op het gebied van techniek en gadgets. Ook fysiek voel ik me soms een oud besje, en mijn lijf gedraagt zich vaak ook zo. Maar als ik (en over een kleine vijftig dagen mogen we weer !) over het Zwarte Cross terrein rondloop en tot diep in de nacht dans en plezier maak met mijn liefste en onze vrienden, dan voel ik me weer hartstikke jong. Het enige wat me dan laat voelen dat dat niet zo is, is het bijkomen er na. Dat duurt echt wel heel veel langer dan ‘vroeger’……

Elke leeftijd heeft z’n charmes. Voor jongste ligt de hele wereld nog open, en in zijn ogen ben ik al heel erg oud, terwijl ik dat zelf totaal niet vind. Maar toen ik zijn leeftijd had, kon ik me ook niet voorstellen hoe het zou zijn, om tegen de 50 te lopen. Nu is het zover, en het is prima zo.
Kom maar op, hopelijk-nog-vele-jaren-in-het-verschiet. Oud(er) worden ? Ik ben er helemaal klaar voor !

age

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s