Testjes

En nu ga ik ze echt uitzetten. Al die testjes op Facebook, ik word er niet goed van. En wat voor testjes….. “Wie is jouw grote liefde ? Hoeveel procent sexy ben jij ? Met wie krijg jij veel lol in het bejaardentehuis? Wat zegt je naam over jou ? Iemand heeft een gedicht / bericht  voor jou geschreven. Wat staat er geschreven in jouw hart ? Wat voor persoon ben jij ?”
Ik wil het niet weten !! En ik ga ze ook niet doen !

Ik weet al lang wie mijn grote liefde is. Sexy…. 625 % ?? Laat me niet lachen. Ik ga alleen maar naar het bejaardentehuis als al mijn dierbaren, en mijn kat, mee mogen. Mijn naam ? Geen idee, zo heet ik gewoon. Een gedicht vind ik alleen leuk met Sinterklaas, en berichtjes krijg ik al genoeg. In mijn hart staat niets geschreven, dat klopt gewoon. En wat voor persoon ik ben ? Ik hoop een beetje een aardig en sociaal persoon, maar het lijkt me sterk dat zo’n test het precies weet. Ik weet het zelf niet eens….. Wat een onzin !

En toch zijn die testjes erg populair. Ik snap ook wel waarom. Als je ze doet, volgt er namelijk altijd een enorm vleiende uitkomst, in prachtige bewoordingen, en overtreffende trappen waar je hoogtevrees van zou krijgen. “Jij bent zo’n geweldig persoon. Iedereen kijkt naar je op en houdt van je, want jij ben zo fantastisch en hebt alleen maar prachtige eigenschappen. Je hebt heel veel talenten en ben gewoon goed in àlles”. Dat streelt ego’s, dus worden ze massaal gedaan. En als je de uitkomst dan ook daadwerkelijk op Facebook plaatst, en ik zie er heel wat langskomen, ziet iedereen hoe geweldig je bent. Dat roept natuurlijk altijd wenselijke reacties en bevestiging op…..

Ik hoop dan altijd maar dat mensen die die testjes doen en posten, dat alleen maar doen voor de lol. En niet omdat ze heilig geloven in de uitkomst, en die totaal vinden overeenkomen met de werkelijkheid. Want als het allemaal zou kloppen, kregen we er heel veel heiligverklaringen bij. Wellicht net zo onterecht als die van Moeder Theresa, al zijn ook daar de meningen over verdeeld.

Ik ga al die testjes in ieder geval nú blocken. Test en post vooral lekker door, maar ik pas. Ik vorm liever mijn eigen mening over hoe mensen zijn. Ik hoop gewoon op leuke Sint-gedichten in december. Laat mijn hart maar rustig door kloppen. En hoeveel procent sexy ik ben ? Als ik dat écht wil weten, vraag ik dat wel aan mijn grote liefde, als ik thuis naast hem op de bank zit. Ik hoop natuurlijk stiekem wel dat het antwoord dan net zo vleiend zal zijn als bij zo’n test….. *knipoog*

nametest3

Advertenties

Eén reactie op “Testjes

  1. diaantjeonline schreef:

    prachtig verwoord. Hoe dicht kan iemand bij zichzelf blijven en vanuit gevoel te leven?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s