Baden in weelde

Na drie weken lawaai, stof, puinhoop, drukte en had ik stof al genoemd ?, zijn we ontzettend blij met ons nieuwe badpaleis. We waren al erg enthousiast over de tekening, maar het resultaat is nog mooier dan we hadden durven dromen. Wij douchen tegenwoordig riant en koninklijk luxe !

Het werd ook wel tijd. Onze badkamer was 20 jaar oud. Op zich moet dat kunnen, maar zo hier en daar lieten er aardig wat tegels los. Het bad, wat zo handig was toen de kinderen klein waren, werd eigenlijk alleen nog maar als wasmand gebruikt. Daarbij vinden mijn liefste en ik het erg gezellig om samen onze tanden te poetsen. Vanwege dat nutteloze bad, in een piepkleine ruimte ook nog, was dat een hele onderneming. Dat moest dus anders.

Maar jemig. Wat zijn badkamers dúúr ! Dat was wel even slikken. Maar we werken én sparen er hard voor gelukkig….. Na een tijd van ideeën opdoen en oriënteren, waren we er klaar voor. We wisten wat we wilden, hoe we het wilden en konden een order plaatsen. Het uitzoeken van de spullen was eigenlijk zo gebeurd. Natuurlijk vielen we voor zo’n beetje het duurste wat de badkamerzaak in huis had. Dan dan weer wel……

We hadden geluk dat degene die onze badkamer zou maken, nog een plekje vrij had. Hij kon al snel beginnen. Vier weken geleden kwam er een grote container in de voortuin. Een buis om puin af te voeren hing uit het raam. Oudste zoon had zijn kamer voor dat doel tijdelijk afgestaan. Dat scheelde een hoop heen en weer geloop, en zo bleef de grootste troep in ieder geval boven. Want troep gaf het…..

Het héle huis lag onder het stof. Tot in de kasten en onder de bank. Elke avond stofzuigen hielp nauwelijks. Douchen deden we elders, en dan mis je je badkamer het meest. Met je tasje met handdoek en schone kleren er op uit om een douche te nemen, voelde alsof we op een camping waren. Maar het was niet voor lang gelukkig.

Al met al heeft de hele metamorfose, want dat was het, drie weken geduurd. Dat viel dus mee. Onze badkamerheld heeft geweldig werk verricht. En het was ook nog erg gezellig om hem in huis te hebben. Hij zette op enig moment zelfs koffie voor ons, in plaats van andersom. Binnenkort zien we hem nog een keer terug, om wat kleine dingen af te werken. Een los handdoekhaakje weer vastzetten en het deurkozijn, dat ik nog moet schilderen, kitten. Daarna is het écht klaar.

Maar we genieten al mateloos ! Wat een luxe, en wat ziet het er prachtig uit ! Elke keer als we de badkamerdeur open doen, denken we: ‘Wow ! Is dat van óns ??’. De regendouche, de grote spiegel met verlichting, de brede wastafel met twee kranen, de mooie tegels en vloer…… het is een waar badpaleis ! Douchen was nog nooit zo fijn.
Wij baden, letterlijk, in weelde !

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s